Het verhaal van tapperij Burgemeester Jansen


Het verhaal van tapperij Burgemeester Jansen

Begin oktober 2003. Collega’s Daniel Meijer en Erwin van de Velde dronken samen een paar glazen herfstbok, net zo als andere jaren. Het was tijdens deze ontmoeting dat er spontaan een idee ontstond. 

Het idee voor een nieuwe kroeg in Tilburg. April 2005, locatie Piushaven. Na een half jaar ingrijpend te hebben verbouwd, is het eindelijk zover. Tapperij Burgemeester Jansen is een feit.

Biercafe tilburg burgemeester jansen

April 2005: het begin van Burgemeester Jansen

Uitbaters Erwin van der Velde en Daniel Meijer openen de deuren van Burgemeester Jansen. Vol trots, maar ook met enigszins onzeker. Vraag blijft of hun Tapperij aan de Piushaven daadwerkelijk een succes zal gaan worden. Zal het publiek Burgemeester Jansen weten te vinden, eenzaam en alleen als enige kroeg aan de Piushaven?

 Tapperij, brouwerij & luncherij Burgemeester Jansen anno 2018

Het antwoord op de bovenstaande vraag is volmondig ja. Burgemeester Jansen is inmiddels een begrip in Tilburg geworden.

Het biercafé staat garant voor gezellige borrels. Een plek waar je nog een goed gesprek met vrienden kunt voeren, zonder overstemd te worden door luide muziek. Waar je kunt genieten van zeer uitgebreid assortiment bieren, wijnen, whisky’s en jenever. En waar je nog gewoon een goede bitterbal kunt krijgen.

In 2017 is bierbrouwerij de Torens aan Burgemeester Jansen toegevoegd. En sinds 2018 kun je er ook terecht voor een verlate lunch waarbij je kunt kiezen uit de lekkerste tosti’s en borrelhapjes. Uiteraard genietend van de typische Burgemeester Jansen sfeer.

Piushaven anno 2018

De Piushaven in Tilburg heeft inmiddels ook een ontwikkeling doorgemaakt. Burgemeester Jansen wordt nu vergezeld door een twintigtal andere eet- en drinkgelegenheden. De haven is fraai heringericht en inmiddels ‘the place to be’ in Tilburg. Zeker in de zomer is de Piushaven met haar ruime terrassen aan het water een geliefde plek voor Tilburgers.

Biercafé

Tapperij Burgemeester Jansen is met recht een biercafé te noemen. Met 22 bieren op tap en ruim 100 bieren op fles is de keuze reuze.  Ook het zelf gebrouwde bier De bonte kraai en De Tweeling vindt er gretig aftrek.

Maar ook voor wie de voorkeur geeft aan een gewoon pilsje is Burgemeester Jansen een prima plek om te vertoeven.

Meer lezen over de bieren van Burgemeester Jansen? Lees De bieren van BJ.

Overig assortiment dranken

Naast bier zijn ook de andere dranken bij Burgemeester Jansen met zorg uitgekozen Zo biedt de Tapperij haar gasten een uitgebreid assortiment aan whisky’s, jenevers en wijn. Een mix van gevestigde namen en vernieuwende labels. Bij alle dranken geldt: de smaak staat voorop.

Borrelhapjes van uitstekende kwaliteit

Ook aan de borrelhapjes is bij Burgemeester Jansen gedacht. Geen culinaire hoogstandjes, maar juist de eenvoudige snacks die perfect passen bij een goed glas bier of wijn. Bijvoorbeeld bittergarnituren, worst- en kaasplankjes en nacho’s met gesmolten kaas.
Uiteraard zijn alle hapjes bij Burgemeester Jansen van uitstekende kwaliteit en zorgvuldig uitgekozen bij lokale leveranciers.

2Comments

Add yours
  1. 2
    Hans Coolen

    In deze lastige tijd een goed plan om bierpakketten te verkopen super gedaan.
    Uiteraard is het een druppel op een gloeiende plaat maar toch; een mooie actie.
    Hopelijk is er binnenkort weer de mogelijkheid om open te gaan, ik wacht het geduldig af onder het genot van mijn bierpakket “Floor”

+ Leave a Comment