Het verhaal achter koffie, thee & frisdrank


Het verhaal achter koffie, thee & frisdrank

Er gaan vele verhalen de ronde over het ontstaan van koffie, thee & frisdrank. In deze blog lees je het werkelijke verhaal achter koffie, thee en fris.

Koffie

koffiespecialiteiten in Tilburg bij Burgemeester Jansen

het verhaal van koffie

De oorsprong van koffie gaat terug naar de vierde eeuw. Het verhaal van koffie start met een Ethiopische herder genaamd Kaldi. Deze herder kreeg zijn uitzonderlijk actieve geiten niet meer weg  van een bepaalde plek. De kudde deed zich tegoed aan de bessen van een bepaalde struik. Toen Kaldi zelf de bessen had gegeten, begreep hij waarom de geiten niet wilden wijken.

Of dit verhaal op waarheid berust weet niemand. Feit is dat de Soefi’s de koffiebonen begonnen te verhandelen.

twee rassen: de arabica en robusta boon

Er zijn twee verschillende rassen koffiebonen:  de arabica boon en de robusta boon. De arabica boon is een stuk lastiger te kweken dan de Robusta, De robusta boon kan op lagere hoogtes groeien en is beter restistent voor ziektes.  Het caffeïnegehalte van de de robusta boon ligt hoger.

Koffie bij Burgemeester Jansen

De koffie van Burgemeester Jansen wordt geleverd door Locals. Dit jonge Tilburgse bedrijf brandt koffie op geheel ambachtelijke wijze. Wanneer je zin heb in een echt lekkere koffie ben je bij Burgemeester Jansen dus aan het juiste adres. Bekijk hier onze koffiespecialiteiten.

Thee

het verhaal van thee

De oorsprong van thee is omgeven met mythes. Volgens een legendes zou een Chinese keizer hebben bevolen dat zijn volk alleen nog maar gekookt water mocht drinken. Toen hij zelf een ketel water kookte, waaiden er toevallig wat bladeren van een struik in het gekookte water. Het water kreeg hierdoor een lekker geur. Het onstane brouwsel smaakte de keizer goed en voilà: thee was geboren.

Thee bij Burgemeester Jansen

Onze thee halen we bij Simon Lévelt.  Het merk Simon Lévelt staat voor eerlijke handel, biologische teelt van koffie & thee en sociale projecten. Ook serveren we verse muntthee (met honing).

Frisdrank

Frisdrank en limonade bestaan al eeuwen. Limonade bestaat uit een mengsel van limoensap, suiker en water. Frisdrank is limonade waaraan koolzuur is toegevoegd. Het waren de Amerikanen die ‘soft drinks’ populair maakten tijdens de Tweede wereldoorlog.

+ There are no comments

Add yours